top of page
VBAG (16 van 23).jpg
Wie ben ik ?

 

Natuurgeneeswijzen draaien om de ‘oorsprong’, om het ‘natuurlijke’. Ik durf zelfs te zeggen ‘de essentie van het leven’. Het is mijn visie dat je met klachten ook anders om kunt gaan dan simpelweg een pijnstiller slikken tegen pijn of een pilletje slikken om je gevoel van onvrede weg te duwen.

Dat uitgangspunt lag dan ook aan de grondslag van mijn besluit om in 2013 de driejarige hbo-opleiding VoetreflexPlus Therapeut bij Total Health te volgen. Ook mijn werk bij VBAG (beroepsvereniging voor complementaire geneeswijzen) heeft aan dat besluit bijgedragen. 

Inmiddels ben ik opgeleid in de westerse en de originele authentieke Chinese voetreflexologie en medische en psychosociale basiskennis. Mijn specialisaties zijn veelvoorkomende problemen als maag- en darmklachten, nier- en blaasklachten en hoofdpijn en migraine. Maar uiteraard kunnen mensen met veel meer aandoeningen bij mij terecht. Ik ondersteun mijn voetreflexbehandelingen met auriculo therapie (ooracupunctuur).

 

Ik heb in mijn praktijk een onderzoek gedaan naar de effecten van voetreflexbehandelingen bij mensen die last hebben van (chronische) vermoeidheid na het ondergaan van chemo, bestraling en/of hormoontherapie. Dit onderzoek is meegenomen met een MYMOP (Measure You Own Medical Outcom Profile) pilot/onderzoek vanuit de beroepsvereniging. Het doel daarvan was de resultaten van natuurgeneeskundige behandelingen in kaart te brengen. De personen die meededen met het onderzoek waren na de voetreflexbehandelingen duidelijk minder vermoeid en vitaler.

 

Ook heb ik meegedaan aan een onderzoek dat speciaal was ontwikkeld om gezondheid en welbevinden van de werknemer op de werkvloer te verhogen. Niet alleen om te bevorderen dat mensen met plezier aan het werk kunnen blijven, maar ook om ziekteverzuim aanzienlijk te verminderen. Dit onderzoek werd uitgevoerd bij BrabantZorg met een Chinfit, een speciaal voor het bedrijfsleven samengestelde voetreflex- en onderbeenmassage. Ook de resultaten van dit onderzoek gaven een beduidend positief beeld van de behandelingen.

Kies jij voor een natuurgeneeskundige behandeling om van je klacht af te komen, maak dan een afspraak.

 

Christine Weidema

foto praktijk.jpg
bottom of page